Barnens Kulturfestival!

14:e året i rad

Varför firas Barnens Dag? 

dancer-1

Syftet med att fira Barnens dag varje år den 23 april är att lyfta fram barnens situation i samhället. Att ha en speciell dag då man uppmärksammar barnens sociala, ekonomiska, politiska och kulturella situation har varit tradition i Turkiet sedan år 1935. Dagen inrättades av Turkiets landsfader Mustafa Kemal Atatürk och alla världens barn är i fokus. Runt omkring i Turkiet firas barnen med seminarier, festivaler, firanden, fester och konferenser. För en dag får barnen också sätta sig i de vuxnas beslutspositioner, till exempel på statsministerposten och i kommunfullmäktige. Genom denna symboliska handling ges barnen en möjlighet att ta upp sina intressen på den politiska agendan. 23 april har även en historisk betydelse och är dagen för det första turkiska parlamentets öppnande.

Denna dag har firats i Sverige av Turkiska ungdomsförbundet sedan 20 april 2004, det började på Sergels torg och sedan 2007 har firandet ägt rum på Kungsträdgården i Stockholm. Det är de största turkiska firandet i Sverige. Turkiska ungdomsförbundet firar inte bara i Stockholm, runt omkring i hela landet firar våra föreningar barnens dag med fester, uppträdanden och resor. Så pass viktig är barnens dag för oss.
Festivalen har, från att enbart vara ett Barnens Dag-firande utvecklats till en kulturfestival där vi även involverar hela familjen med aktiviteter och utställningar. På 'Barnens Kulturfestival' får du möjlighet att pröva på olika turkiska maträtter, se turkisk kultur och konst och även ta del av information av utställare, företag och sponsorer. Ett alltid fullspäckat scenprogram lockar både stora och små och aktiviteter för hela familjen finns på området.

Alla är välkomna till Barnens Kulturfestival. Och alla är välkomna att engagera sig i Turkiska ungdomsförbundet. Välkomna!

 

 

 

BRA ATT VETA

START

Evenemanget börjar den 22:e april kl. 12.00.

SLUT

Evenemanget slutar kl. 18.00.

KONTANTER

Det kan vara bra att ha med sig kontanter då flertalet av tälten som står för försäljningen ej tar kort.

BORTTAPPADE BARN OCH FÖRÄLDRAR

Ta kontakt med ansvarig eller med personer från Styrelsen.

BORTTAPPADE TILLHÖRIGHETER

Be en volontär att notera detta, ta kontakt med ansvarig, Styrelsen

SJUKVÅRD

Ring ambulans om allvarligt annars ta kontakt med en ledarvolontär, Styrelsen.

Missa inte festivalen för hela familjen!